veelgestelde vragen
Een thuisbatterij slaat overtollige energie op, bijvoorbeeld van je zonnepanelen, zodat je deze later kunt gebruiken wanneer je meer energie nodig hebt. Dit helpt je om minder afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet en je energiekosten te verlagen. Zelfs zonder zonnepanelen kun je de thuisbatterij gebruiken om stroom op te slaan wanneer de tarieven laag zijn, en deze op een later moment te gebruiken.
Nee, een thuisbatterij kan ook zonder zonnepanelen gebruikt worden. Ons slimme Energiebeheer Systeem (EMS) laadt de batterij automatisch op tijdens momenten dat de energieprijzen laag zijn, zodat je de opgeslagen energie kunt gebruiken wanneer de tarieven hoger zijn.
De besparing hangt af van je energieverbruik, de capaciteit van de batterij en of je zonnepanelen hebt. In combinatie met zonnepanelen kun je tot wel 70% van je eigen energie gebruiken en daarmee aanzienlijk besparen op je energierekening. Daarnaast kun je door slim in te spelen op de variabele energieprijzen ook zonder zonnepanelen besparen.
De installatie van een thuisbatterij duurt meestal tussen de halve en hele dag, afhankelijk van de complexiteit van het systeem en jouw bestaande energiesituatie. Onze gecertificeerde installateurs zorgen ervoor dat alles vlekkeloos verloopt en volledig getest is voor gebruik.
De terugverdientijd hangt af van je energieverbruik, of je zonnepanelen hebt, en de energietarieven. Gemiddeld ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 10 jaar. Heb je zonnepanelen en maak je slim gebruik van de thuisbatterij? Dan kan het sneller gaan.
Veelgestelde vragen
Ja, een thuisbatterij draagt bij aan een duurzamer energieverbruik. Door meer gebruik te maken van zelf opgewekte duurzame energie (zoals zonne-energie) en minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen uit het elektriciteitsnet, verlaag je jouw CO2-uitstoot.
Ja, de Wij thuisbatterij is modulair, wat betekent dat je in de toekomst extra capaciteit kunt toevoegen als je energiebehoefte groeit. Dit is handig als je bijvoorbeeld later extra zonnepanelen of een elektrische auto toevoegt.
Je kan tot wel 15 Wij thuisbatterijen aan elkaar koppelen. Als je 15 van onze grootste modellen (21kWh) aan elkaar koppelt, dan heb je een maximale totale systeemcapaciteit van 315kWh. Deze grootte is uniek en ongekend in de markt. Zo heb je met Wij thuisbatterij de beste optieom volledig offgrid te kunnen gaan.
Thuisbatterijen zijn over het algemeen onderhoudsarm. Het Energy Management Systeem houdt de batterijstatus automatisch in de gaten en zorgt ervoor dat alles efficiënt blijft werken. Het enige wat je soms moet doen, is controleren of de software up-to-date is, wat vaak ook automatisch gaat.
Een generator draait op fossiele brandstoffen zoals benzine of diesel en wordt vaak gebruikt als noodvoorziening bij stroomuitval. Een thuisbatterij daarentegen slaat duurzame energie op, is milieuvriendelijker en kan automatisch ingezet worden om je huis van stroom te voorzien, zelfs bij een stroomstoring.
Wij geven 10 jaar garantie op onze Wij thuisbatterij. Wij thuisbatterij kan gegarandeerd meer dan 8000 cycli aan. Voor de Wij thuisbatterij wordt één cyclus gedefinieerd als één volledige laad-/ontlaadactie, meestal berekend vanaf 75% capaciteit. Met een dynamisch contract kun je waarschijnlijk tot 2 cycli per dag verwachten. Als je elke dag 2 cycli doet, dan garanderen we dat de accu minimaal 10 jaar meegaat. Daarna kan de accu langzaam gaan degraderen (in capaciteit afnemen), echter hij zal nog steeds blijven functioneren. Daarom geven wij ook 10 jaar garantie op correcte werking van de thuisaccu! Kleine hoeveelheden energie die af en toe worden geladen of ontladen, worden niet onmiddellijk als een cyclus geteld.
Veelgestelde vragen
De grootte van de thuisbatterij hangt af van de capaciteit die je kiest en hoeveel je er aan elkaar wil koppelen (we kunnen tot wel 15 Wij thuisbatterijen aan elkaar koppelen). Wij leveren 10kWh t/m 42kWh. In de meeste gevallen kan de batterij eenvoudig in je garage, schuur, kelder of op zolder worden geplaatst. Onze installateurs helpen je bij het kiezen van de beste locatie in jouw huis.
De thuisbatterij zal automatisch overschakelen op noodstroom tijdens een stroomstoring. Dit betekent dat je nog steeds stroom hebt voor essentiële apparaten zoals verlichting, de koelkast en andere belangrijke apparaten.
De benodigde capaciteit hangt af van je energieverbruik en je doelen. Voor een gemiddeld huishouden is een batterij met een capaciteit van 10 kWh vaak voldoende. Heb je grotere energiebehoeften of wil je volledig onafhankelijk worden van het net, dan kun je kiezen voor een batterij met meer capaciteit tot wel 21kWh en je kan er ook meerdere aan elkaar koppelen tot wel 315kWh totale capaciteit. Wij helpen je graag met een advies op maat.
Ja, met ons gebruiksvriendelijke portaal en mobiele app heb je altijd inzicht in je energieverbruik en de status van je batterij. Je kunt de batterij op afstand monitoren, instellen wanneer deze moet opladen en gebruik maken van slimme functies zoals dynamische energieprijzen.
Als je thuisbatterij volledig is opgeladen en je zonnepanelen nog steeds energie produceren, wordt door ons slimme Energie Management Systeem een omschakeling gemaakt en de overtollige energie terug geleverd aan het net. Afhankelijk van je energiecontract en de salderingsregeling ontvang je hier een vergoeding voor.
Heb je geen zonnepanelen en is je thuisbatterij volledig opgeladen vanaf het net, dan zal het opladen stoppen, net als bij je telefoon of je elektrische auto.
Als je thuisbatterij leeg is en je meer energie verbruikt dan je zonnepanelen opwekken, zal het systeem automatisch overstappen op stroom van het elektriciteitsnet. Ons Energie Management Systeem probeert dit zoveel mogelijk te vermijden door op te laden wanneer de energietarieven laag zijn of wanneer de zon schijnt. Uiteraard kan je zelf ook instellen dat de batterij alleen mag opladen vanaf jouw zonnepanelen en nooit vanuit het net. De keuze is dus aan jou!
Ja, onze thuisbatterijen kunnen geïntegreerd worden met laadpalen voor elektrische auto's. Zo kun je je auto opladen met zelfopgewekte stroom of energie die is opgeslagen in je batterij. Dit helpt je om nog meer te besparen en duurzamer te rijden.
Contacteer ons
Bij andere vragen mag u uiteraard altijd contact met ons opnemen wij staan voor u klaar!
+31-570-572287
+31-6-57319626
Copyright © 2024 ASK Project